Deze week was dé primeur. De eerste workshop van Fem-tastic in het Naai-café van het nieuwe Cultuurhuis van Hellevoetsluis. En wat een geweldige opkomst! Ik had 7 cursisten. Hiernaast zie je een aantal van de gemaakte tassen. Allemaal anders, allemaal leuk. De tassen rechtsonder zijn mijn voorbeeldtassen.

De workshop is in samenwerking met het cultuur-educatieve gedeelte van de bibliotheek tot stand gekomen. Een geweldig idee om in een stadje vlakbij de kust een strandtas te maken! En het was ook zo leuk!

20170406_162600Als basis had ik de tas van Emma en Mona op Pinterest genomen. Veel dank Emma en Mona voor de geweldige tutorial. Zo’n leuk tassenmodel! Een feestje om deze tas te maken.

Dit is de link naar hun pagina: http://emmaenmona.blogspot.nl/2011/07/handleiding-strandtas-tafelzeil.html?m=1

 

Zelf had ik ook een tweede variatie uitgewerkt naar een idee van: http://estherstrots.blogspot.com/ Bij deze afbeelding kon ik geen patroon of tutorial vinden waarna ik zelf voor de cursisten de tas heb uitgewerkt.

Helemaal vol van het succes van de tassenworkshop ben ik nog even binnen het thema gebleven 🙂

Mijn man moest noodgedwongen zijn geliefde t-shirt weg doen. Een mogelijkheid voor mij om eindelijk te doen wat zich al langer als vraag in mijn gedachten afspeelde… Er een tas van maken!

Even Pinterest checken enVan shirt naar tas, up-cycling Fem-tastic.nl dat bevestigde mijn idee…. Van shirt naar tas, up-cycling Fem-tastic.nl

Het is niet zo moeilijk…. 🙂

En het kan zelfs zonder naaimachine. Ook wel eens leuk en des te meer reden voor mij om deze DIY eens te doen (ik had iets te fanatiek gesport en een hele stijve nek, stil zitten is daar en tegen geen optie voor mij…uiteindelijk heb ik nog de naaimachine gebruikt voor de variatie).

Kijk eens op DMMU ofwel de website www.doemijmaaruiensoep.blogspot.nl Zo’n grappige naam! ‘Uiensoep in plaats van plasticsoep!’ Het idee van een tas die je knoopt i.p.v. naait kwam ik op deze website tegen en ik ontdekte meteen dat Oukje nog meer goede ideeën heeft! Altijd fijn om ideeën te delen en dus ook op te doen!

Ik ben los gegaan met de t-shirt tassen. Het is zo leuk om te doen! Ik bedacht zelf nog wat extraatjes, een steekje hier en daar, een strik. Ik dacht de onderkant dicht te binden maar dat vond ik toch te zwaar worden. Een aantal heb ik geknoopt, Ibiza-style, anderen heb ik gewoon dicht gestikt.

Het ruimt de stapel shirts weer even op. Iets wat ik altijd fijn vind, kijk maar naar de blog die ik eerder ter inspiratie heb geschreven https://fem-tastic.nl/diy/diy-ovale-badmat.

En…11 juni sta ik met de Fem-tastic kraam op de jubileummarkt van de Kinderboerderij hier in Hellevoetsluis en ik dacht: wat een leuk idee om mensen een tasje mee te kunnen geven (tegen een klein bedrag>een duurzaam tasje).

Hier mijn tasjes op een rij…….

Van shirt naar tas, up-cycling Fem-tastic.nlVan shirt naar tas, up-cycling Fem-tastic.nlVan shirt naar tas, up-cycling Fem-tastic.nlVan shirt naar tas, up-cycling Fem-tastic.nl

Laat je hieronder voor me achter wat je van de tassen vind? Je kunt me ook volgen op Facebook en via Instagram #Naaicafehellevoetsluis