Het zal door het weer komen…..

Het zal komen doordat ik flink ziek geweest ben……

SLOFFEN…. wilde ik graag! En dan echt lekkere warme! Vaak loop ik binnenshuis op handgebreide sokken. Lekker warm. Je hebt zo allemaal je eigen voorkeuren 😉 Ik kreeg dan op een gegeven moment wel altijd koude voeten. Hmmm, dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Als je Fem-tastic al een tijdje volgt heb je al eens eerder op mijn Facebook de volgende post kunnen lezen:

Het is weer wantjes-weer…. Je kan er niet genoeg hebben..
Ik heb deze leuke trui hergebruikt voor Daan. Zijn handjes nagetrokkken, deze vorm overgenomen op lekkere dikke fleece (ook van een oude trui). Twee keer twee, in spiegelbeeld. Even nadenken, goede kanten allemaal op elkaar. En de boel vastnaaien met de hand of met de machine. Keren… en klaar..!
zoekt naar schaatsijs
De wantjes maakte ik naar een voorbeeld en idee uit het boek: ‘Minimi’ geschreven door Lien Warmenbol en Gabriela Aguirrezabal.
Ik vond het zo leuk om een kledingstuk die ik zo leuk vond her te gebruiken als iets nieuws. Onze Daan was ook erg in z’n nopjes met de wantjes. Des te leuker.
Nu is het zo dat de warme gebreide truien een aantal winters terug erg hip waren. Nu weer maar, zoals het met mode gaat, net weer anders.. Eigenlijk moet je je kleding bewaren want alle mode komt weer een keer terug 😉
Zo had ik een gebreid rokje met een Noors ingebreid motief, die ik dus nooit meer draag…. En ik had een vest gekregen die ook heel mooi was maar….. je raad het al! Het was het voor nu net niet meer….
Perfect voor mijn SLOFFEN! 🙂

Maak zelf warme sloffen van een oude trui, www.Fem-tastic.nl

Ik ben blij! Lekker warme sloffen..

Maak zelf warme sloffen van een oude trui, www.Fem-tastic.nl
Toen ik net op Pinterest Pins begon te verzamelen had ik een tutorial opgeslagen die ik nu zou gaan gebruiken!
Ik plaats hier gewoon de link. Ik vind het zo’n onzin om zelf een tutorial  na te maken… deze is gewoon prima te volgen. Wel in het Engels maar mocht je er niet uitkomen mag je het me hieronder altijd vragen.

Een aantal dingen heb ik anders gedaan.

  • Ik heb ze met de lockmachine in elkaar gezet. Deze werkt de randen van het breisel gelijk goed en mooi af waardoor het niet gaat rafelen.
  • Ook heb ik de kant waar je het vilt op naait aan de buiten/onderkant vastgenaaid. Dat zou ik de volgende keer anders doen, gebruiken voor de binnenkant.
  • En natuurlijk heb ik ook een foutje erin verwerkt….( oeps….. mijn dochter ontdekte dit…!) De binnenvoering van de rechterslof is zwart, de binnenvoering van de linkerslof zit verkeerd om… die is grijs :O

Ze zijn net zo warm, dat wel! En zelf gemaakt van een oud gebreid vest en oude fleece vesten! Dus handwerk, duurzaamheid én op je knutseltijd na, gratis 🙂 Ook leuk als handgemaakt kerstkado voor….?