De school van onze kleine man kwam met een heel mooi initiatief deze dagen voor kerst; meedoen aan de Save-the-children-actie.

Dat is in een foute kersttrui op 14 december de dag doorbrengen en gelijk iets doneren aan dit goede doel. Zie: https://www.savethechildren.nl/foute-kersttruien-dag

Leuk initiatief! Mooi! Wij hebben alleen geen foute kersttruien…..

 

Vorig jaar heb ik er één geprobeerd te breien maar door een scheve Rudolf had ik geen zin meer. Het hielp ook niet mee dat ik de trui eens zonder patroon had gebreid. Met patroon lukt het ook niet zo goed hoor :)…

Hij klopt dus niet zo erg… Het zat de man wat krap rond de oksels…

En eigenlijk vind ik het stom en niet duurzaam om zo’n trui te kopen en hem 2 dagen per jaar te dragen. Waarna er in het volgende jaar weer een andere trend/mode komt en de trui in de kledingzak terecht komt. Voor onze dochter met kerst vorig jaar dus een fluffy trui met sneeuwvlok gevraagd van Sint Nicolaas. Die kan gewoon heel de winter… Zolang de winter duurt dan heh 😉

 

Nu zou ik er dus toch aan moeten omdat de school en het goede doel dat verlangd.

Maar… ik heb een ander idee!

Maak eens een applicatie. Nee, geen app! 🙂 Een échte, van stof en naai die op een trui. Het liefst op een trui die je anders niet vaak draagt. 😉 Twee vliegen in één klap.

De trui die ik voor onze vent heb uitgekozen heb ik vorig jaar genaaid. Van een oude volwassenen trui met een leuk patroon uit de La Maison Victor, ik geloof de Mitch. Maar uiteraard kun je via Pinterest ook een hoop gratis trui patronen vinden.

Nu een kwestie van knutselen. 😉

Via internet een leuke eenvoudige kleurplaat opgezocht en uitgeprint.

Nu leuke kleurtjes, stofjes combineren om te gebruiken. Knutselen maar! Eerst de omtrek van de gehele vorm uitgeknipt, vervolgens uit de stof. Deze wordt de basis. Dan knip je onderdelen uit van de kleurplaat. Het gewei, de oortjes, etc. En knip je deze zoals gewenst uit de stof. Ik heb de kop en het gewei op de basis vorm genaaid met de machine. Voetje breed (langs de rand van het voetje en de stof) en de naald geheel naar rechts. De overige delen heb ik met de hand op de basis    genaaid.

De applicatie heb ik met de hand op de trui genaaid. Ik vind dat een wat ruiger effect geven. De naald steek ik steeds in het genaaide stiksel als leidraad.

Een foute kersttrui wordt natuurlijk ook gepimpt met glitter, pailletten of glansgaren.

foute kersttrui DIY appliceren

Leuk heh?! En kerstdagen voorbij? Dan haal je je ‘app’ er toch gewoon tijdelijk weer af?

Deze methode om te appliceren kun je natuurlijk overal voor gebruiken! Kussenhoezen, tasjes. Wat dacht je van een persoonlijk versierd kadootje voor de feestdagen? Een keukenschort, toilettas, make-uptasje? <3