Fem-tastic op Vestingdagen(1)

Daar word ik heel blij van!! Ik ben uitgenodigd om op dé Vestingdagen van Hellevoetsluis te komen staan met mijn spulletjes.

Op de foto hierboven zie je het al.. Ik mag een kraam bemannen op de Koningskade. Tussen de Ibiza-market en markt met ambachten in. Voor de 3 bijzondere boten die aan de Koningskade aangemeerd liggen zullen een aantal kramen staan.

Een geweldige mogelijkheid om zo het Naai-café en de workshops die er aankomen te promoten. Maar ook een kans om eens spulletjes te maken die ik uit mijzelf niet zo snel zou doen. Het verzoek was om een Nautisch tintje aan de kraam te geven (uiteraard binnen het thema) . En dan gaan mijn raders werken….. 🙂

Ankers, blauw/wit, touw, streepjes…….. Heerlijk! Een leuke uitdaging! Dus ik zou zeggen kom vooral even kijken in de Vesting van Hellevoetsluis het derde weekend van augustus.

In deze blog wil ik iets laten zien wat ik o.a. binnen dit thema heb gemaakt en ook hoe:

Dit was mijn kans…….

Babyjurkjes…..!!

Mijn dochter is nu 11, bijna 12! Zij heeft nu zo verschrikkelijk veel in haar kast. Eigenlijk hoef ik niks voor haar te maken want als ik iets maak draagt ze het zelden…..  En ik merk dat het moeilijker is om voor haar dingen te maken van hergebruikte stof door haar lengte. Vaak zijn de stoffen die ik heb om te hergebruiken toch net te klein…. Nou ben ik wel een puzzelaar maar ook ik maak het mezelf dan te moeilijk met als gevolg dat ik een UFO creeër (UnFinished Object 😉 ). En da’s zonde!

Dus hier was mijn kans. Ik heb voor mijn zoontje al een aantal blousjes gemaakt die enigzins een nautisch thema hebben en ik nu op de kraam heb hangen om te verkopen. Ik dacht laat ik daar wat meisjes jurkjes bij maken.Jurkjes voor de Vestingdagen hergebruikt textiel

Schattig…. toch?

De witte was de eerste. Deze is gemaakt van een lap reststof broderie van mijn schoonmoeder. Zij gebruikte diezelfde stof om de wieg voor ons neefje en onze zoon mee te bekleden. HIj is gevoerd met de stof van een mooie witte linnen stof. Dit was oude stof van een linnen broek. Afgezet met wit lint. Jurkjes voor de Vestingdagen hergebruikt textiel

Maar dan die knoopjes…. Die maken het helemaal af! Dank aan de mevrouw van wie ik al die knopen gekregen heb! Daar ben ik zo blij mee! En heb daar ook nog andere leuke ideeën mee die ik ook nog terug zal laten komen in een detail knoop Jurkjes voor de Vestingdagen hergebruikt textielandere inspirerende post.

 

 

 

Het jurkje is, zoals sommigen wellicht al herkennen, gemaakt met behulp van een gratis patroon, het Grace-jurkje. Zo blij met dit makkelijke patroon en met de geweldige tutorial. Wat is het tegenwoordig toch makkelijk om te naaien! Geen moeilijke termen, gewoon afbeeldingen erbij. Ik ben zeer erkentelijk naar Griet, de mama van Emma en Mona, voor weer een geweldig patroon! Daarom hier de link: http://emmaenmona.blogspot.nl/p/gratis-patroon-babyjurk-grace.html

Ik laat je met mijn Fem-tastic DIY-onderneminkje 😉 graag zien hoe makkelijk het is en hoe leuk om zelf dingen te maken. En als je ze dan ook nog maakt van hergebruikt textiel ben je duurzaam bezig én goedkoop! Hoe leuk! <3

Na een heel geslaagd proef jurkje op naar de kringloop!

textiel voor Jurkjes voor de Vestingdagen hergebruikt textiel

Jurkjes voor de Vestingdagen hergebruikt textiel

De jurkjes wachtend op mijn naai-zolder..

Daar vond ik voor €1,75 deze herenblouse.

Wat een goede stof, perfect voor wat ik in mijn gedachten had.

Streepjes combineren in het voorpand en de rok. Vervolgens kijken of ik hem ook omkeerbaar kon maken. Bijna gelukt 😉

 

Jurkjes voor de Vestingdagen hergebruikt textiel

Jurkjes voor de Vestingdagen hergebruikt textiel

Jurkjes voor de Vestingdagen hergebruikt textiel

Echt, ik ben verliefd!

Bewaren