Deze spreuk is mij op het lijf geschreven.

krabbenslabIk was aan het denken hoe en wát ik op mijn site zou kunnen laten zien. Ik ben namelijk vaak met een aantal projecten tegelijk bezig. De uitspraak die in mijn gedachten rondspookte was: “o, daar word ik écht blij van…….”. Ja hoor daar was ie, mijn eigen quote die deze website ondersteunt!

Hier laat ik zien op welke makkelijke manier je je favoriete stofjes kunt hergebruiken.

Tadáaaa, een slab! Mijn zoontje gaat inmiddels naar school, hij is sinds september 4 jaar, maaaar tijdens het eten

gebruiken we vaak nog slabben. ‘s Ochtends eten we pap en om zijn schone kleren te beschermen in de ochtend heeft hij vaak gewoon een slab om. Daarnaast is zo’n leuke lap stof errug handig om in de buurt te hebben voor een snottebel, gemorste klodder pap of waar die dan ook maar handig voor kan zijn!

 

20161024_09513320161024_113018 20161024_09524520161024_09530120161024_095233 20161024_095221

Ik heb er inmiddels al aardig wat gemaakt.Voor mijn zoontje als kleuter aan de slag ging was hij een volleerd kwijler! 🙂 En ik ben erg blij met de combinatie van t-shirtstof/tricot en Fleece. De fleece houdt het vocht wat tegen, en de t-shirtstof neemt juist op. Plus dat die ook in een leuk printje of kleurtje kan. Zo is de ‘ster’ gewoon van een oud t-shirt van mijn man, die heb ik niet zelf bedacht…… Errg leuk! De krabbenstof is van een oud zomerjurkje van onze (nu) puber-dochter. En de Batman-stof…… zucht…. die is zo leuk! Die komt gewoon van t-shirt van een kringloop! (ook gebruikt voor de schooltas van mijn zoontje; zie hier)

De basis van de slab heb ik uit het boekje ‘Cool baby’.Cool baby als inspiratiebron; check Fem-tastic.nl

Eigenlijk neem je gewoon een A4 en rond de hoekjes af. Teken er een mooie nek in. Mijn papieren patroon heeft een aantal vouwen. Even een ideetje tussendoor: als je kijkt naar de krabbenslab, zie je dat er een strook tussendoor zit. Allemaal mogelijkheden! Zoals je ziet zijn mijn slabben wat breder aan de onderkant. Ik heb er een A4 dwars opgelegd en door getekend als 1 geheel, zodat de slab aan de onderkant fijn over het lijf van je kleuter of peuter valt.

20161024_113018

De stoffen zijn simpelweg dubbel afgewerkt met de lockmachine. Want.. de stof is rekbaar en met de lockmachine werk je dat supernetjes én heel erg gemakkelijk af. Heb je geen lockmachine, ook dan kun je dit ‘patroon’ gebruiken. De werkwijze is dan wel iets anders. Leg de goede kanten op elkaar. Stik de randen aan elkaar maar laat aan de onderkant een stuk open zodat je de stof kan keren. Vergeet niet wat knipjes in de rondingen te knippen anders gaat je stof ‘trekken’. Je kunt nu óf de randen zigzaggen (binnenkant om rafelen te voorkomen) of op de buitenkant de randen stikken (topstitchen). Zo ie zo moet je het gat netjes dichten en met een ‘top-stitch’ gaat dit heel goed.

Knoopjes zijn ook weer een verhaal op zich.. Ik heb een Prymm-tang geerfd waar ik heel blij mee ben. Bij de fourniturenkraam op de markt heb ik opzetstukjes gekocht voor ‘snaps’, plastic drukkers. IDEAAL!

20160909_102146

Deze slab was een kraamkado (met speenkoord in dezelfde stijl). Deze is gekeerd en ‘ge-topstitched’. Netter effect. Groene stof is een baby-velours, met sterren fleece en handgenaaide letter.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren