Het was op een kerstmarkt vorig jaar dat ik eenzelfde poef zag. Die vond ik gaaf!
Dat wilde ik ook, maar……… dat kon ik toch ook zelf maken?

20160214_112626

Ik starte met een gekregen leren jas waarvan het leer een mooie, gebruikte uitstraling had. Waarom starten met een jas?

Hier is makkelijk aan te komen, je gaat naar een kringloop of misschien heb je zelf of een ander familielid nog wel een jack die niet meer gedragen wordt. Wat ook superfijn is; op het moment dat je in je omgeving aangeeft open te staan voor het krijgen van gebruikte kleding, je echt van veel kanten van alles ontvangt. Zo heb ik op het moment meer stofjes dan wat ik verwerken kan. 😉 Lekkere voorraad! En zelfs kostenloos.

Zo kreeg ik niet alleen de jas maar ook flinke lappen Skai (nep-leer) van een lieve tante. Die waren als bescherming gebruikt voor over een nieuwe bank. Voíla! Die kon ik mooi in combinatie gebruiken voor de poef. De poef heb ik overigens ook al eerder zelf gemaakt van restmateriaal vilt en velerlei vullingen (zelfs een wollen trui om wat stevigheid en gewicht aan de poef te geven).

Eindeloos repen knippen, in verschillende combinaties aan elkaar naaien tot een vierkante lap. Dit maal vijf. Aan de achterkant verstevigd met vlieseline. Voor de onderkant heb ik een andere stevige, bank-bekledingachtige stof gebruikt.

Alles aan elkaar en daar was dan onze eigen lapjes poef!

Wat een werk, maar wat een super resultaat!

Wat een werk, maar wat een super resultaat!