Vorig jaar wilde ik voor mijn dochter een rokje van sweaterstof maken. Ik ben altijd op zoek naar gratis patroontjes op Pinterest of via Facebook. Inmiddels weet ik aardig de weg en kwam ik de Liv tegen.

Om dit gratis patroon te kunnen downloaden en uitprinten moet je eerst de pagina ‘Liken’ van de makers/bedenkers van dit patroon. Prima!

Ik ben aan de slag gegaan met natuurlijk weer een oude sweater die zo een nieuw leven kreeg als meiden rok. Oh ja, en ik moet niet vergeten te vermelden dat ik van mijn lieve vriendinnetje een lap grijze sweater-reststof had gekregen die ik met veel liefde heb gebruikt…… (dank je Es!)Nog een Liv gemaakt van re-used stof: lees het op Fem-tastic.nl

Waar ik alleen geen rekening mee had gehouden…. en iets wat je door te doen ondervind………. Bij Amerikaanse patronen is de naadwaarde al op het patroon verwerkt!! Dus……. werd het rokje een beetje te groot.. Gelukkig heeft mijn dochter een beste vriendin die het rokje precies pastte! Dus ‘matching’-rokjes voor de BFF’s (voor de leken in meidenland, Best Friends Forever :))

Gelukkig kon ik nog net een kleiner rokje uit de stof maken, met wat creatief gepuzzel.

Bewaren

Bewaren