Even filosofisch aan het begin van 2018. Ik moest denken aan dit gezegde bij het schrijven van deze blog.

Maar hoe ging ‘ie ook alweer……. Daar heb je Google voor! Een levenswijsheid van de griekse filosoof Aristoteles (384-322 v. Chr.).

En de uitspraak geldt nog steeds want wat ben ik trots op die trui! Mijn zoon ook dus dat is heel fijn <3

Daan heeft al een trui die heerlijk over-sized is met een kangaroezak erop. Die vind hij zooo fijn…. Ik had al langer het idee dat ik eens voor hem een sweater met zo’n voorzak zou moeten maken.

Nou wil het feit dat ik werd benaderd door een oud-collega van de basisschool waar ik een tijdje werkte, met de vraag of ik geïnteresseerd zou zijn in stofffen. Stoffen die zij nieuw had opgekocht maar ze naaide eigenlijk te weinig en het stond er maar te staan. Met een steekwagen kwam ze aan….. 🙂

Blij dat ik was!! Tja, daar kan ik natuurlijk wel wat mee! Ik heb voor hem al een Stevie hoodie vest gemaakt uit de La maison Victor. Donkerblauwe fluffy-stof met rits, ook fijn als tussenjas in het voorjaar of de herfst (was nog een uitdaging met die rits!). Misschien plaats ik nog wel eens een foto. Maar nu over deze trui…..

Ik had al een aantal keer op Pinterest wat truien en t-shirts gezien die uit delen aan elkaar bestonden. Zo gaaf! Maar hoe dan, en ook nog met een kangaroezak?! Zoals met veel dingen in het leven moet je er gewoon aan beginnen…. en daar ontstond een superleuke trui!

Het geel en lichte blauw is fleece van één van de lappen van de oud-collega. Ik vond die kleuren samen en in combinatie met donkerblauw zo mooi. Ook de witte teddy van de voering van de capuchon komt uit haar stapel. Het donkere blauw is van een oude trui van mijn man. Daar heb ik ook de zak van gemaakt. Maar hoe doe je dat nou…. zo’n trui uit stukken?

Ik heb eerder al eens shirtjes gemaakt voor Daan met een zogenaamde ‘pas’ van andere stof en ook bij deze favoriet: , de re-used denim jurk. Een jurk (deels) gemaakt van oude spijkerbroeken. Ook in de slabben die ik als persoonlijk kado maak heb ik vaak gebruik gemaakt van de techniek.

  • Je zorgt voor een patroon in de goede maat. In het geval van Daan’s nieuwe trui heb ik hiervoor het patroon van de Brynn sweater gebruikt. Via de link ga je gelijk naar de website. Een simpel recht-toe-recht-aan patroon. Dit is de tweede trui die ik ermee maak voor Daan.

    Trui 1 was ook zo’n favoriet. De grote paddestoel was er wel snel af… Te onvoorzichtig in de was…

    Bij de mouwen pas ik de kop een beetje aan anders krijg je een opstaand meisjes mouwtje… De capuchon is hier gevoerd. De maakster van deze website en super tutorials, laat hier zien hoe je zo’n gevoerde capuchon maakt.

 

  • Vervolgens teken je op het overgetrokken papier de verdeling uit.

 

  • Knip deze uit op je tekenlijnen en bij het overnemen op de stof teken je aan weerszijden één cm naad aan.
  • Naai nu de delen aan elkaar. Ik vind altijd dat het helpt om te denken in Voorpand en Achterpand. Eerst maak je ze kloppend, vervolgens zet je de twee panden aan elkaar. (Is dit nog een beetje te volgen :)? )

 

En wat zag ik nou op de voorpagina van de nieuwste La Maison Victor….. (jan-febr 2018) Een trui uit delen! Zo leuk! Ik heb gelijk inspiratie…. Ook zag ik in die uitgave en in andere bladen de toegenomen Furry-factor. Hij kan weer! de fake-fur stof, als jas maar hoe leuk als streep in zo’n deel van een trui…….. Laat ik dat nou net in de stapel nieuwe stoffen hebben liggen 😉