Lett itt gooo! De jurk ís gegeven. Voor de zomer begonnen met maken en nu eindelijk mocht ik hem geven.

Ik kreeg op een goede dag een prachtige bedovertrek in handen. Met precies de goede kleur om een héle mooie Frozen-jurk van te maken.

Zie hoe ik deze Elsa jurk gemaakt heb op Fem-tastic.nlElsaillu2Aangezien mijn dochter al elf is en de lap dus voor haar net iets te laat kwam dacht ik een echte Elsa-jurk voor ons lieve nichtje te maken. Zij is net als veel meisjes nu, een heel groot Frozenfan.

 

Ik ben me op Pinterest gaan verdiepen. Heb avonden gezocht, gedacht en hier is het resultaat dan….. Voor een verkleedjurk vond ik het belangrijk dat ie makkelijk aan te trekken was. Hij moet ook even mee kunnen gaan (het nichtje heeft ook nog een zusje die hem vast ook weleens aan zou willen), enigszins flexibel zijn en een echt Elsa-gevoel hebben!

Zoals je wel ziet op de afbeelding hierboven heeft ze kristalpatronen op de doorzichtige sleep. De mouwen liet ik weg, ik vond ze voor een verkleedjurk niet praktisch en heb er kapmouwtjes aangezet van dezelfde stof als het rekbare lijfje. Het satijnenlijfje heeft de verkleedjurk alleen aan de voorkant ook ivm de rekbaarheid van de jurk. Het lijfje heeft ook kralen in verticale lijnen net als de jurk van Elsa heeft. De doorzichtige sleep heeft twee vingerelastiekenelsaill3 zodat er een gevoel van beweging en mouw ontstaat.

Originele afbeelding van Kennadeek.tumbler.com


Mijn werkwijze:

Ik heb een bestaand hemd overgetrokken van mijn zoontje in de juiste maat. Van een tweedehands mooi wit shirt heb ik een bovenlijf (hemdstyle) gemaakt. Met kleine kapmouwtjes afgewerkt met rolzoom op lockmachine en een boord die ik als biaisband heb geknipt van dezelfde stof.

20160712_190448

Detail foto bovenlijfje met kapmouwtje, boord en kraaltjes bij mouwinzet.

Vervolgens heb ik een cirkelrok geknipt van de blauwe satijnen overtrek. Ik heb een standaardpatroonvel gevonden voor het afmeten van de taille, ook natuurlijk via Pinterest gevonden (wat een geweldige databank aan ideeën!). Met behulp van dit blad hoef je zelf geen moeilijke berekingen met 3,14 cm e.d.(??), uit te pluizen. Hier vind je het blad; http://whatthecraft.com/shop/index.php?main_page=popup_image_additional&pID=77&pic=2&products_image_large_additional=images/free14/free_circle_skirt_pattern_pdf_04.jpg&zenid=d0a74746d3b2c06972bc01619c4c63c7.

Verder is het een kwestie van de stof in een kwart vouwen en vanuit de punt steeds dezelfde afstand merken en rond knippen. Het blad heb ik gebruikt als taille afmeter. Vergeet niet: 1 inch is 2,5 cm. Altijd handig om te weten… Maar…… door het gat voor de taille niet in het midden te knippen, ontstaat er vanzelf een sleep. De randen heb ik afgewerkt met de lockmachine. Een rolzoom met drie draden. Soms schoot ie met de stof los. Dit heb ik met de hand netjes aangenaaid.

Op de markt een goede lap organza gekocht. Deze heb ik netjes omgezoomd, zowel met de hand als met de machine. Met de borduurring IMG_20160913_094024sneeuwkristallen erop genaaid met zilverdraad(DMC-garen) en natuurlijk de nodige glinsters en pailletten. En vingerelastieken voor een echte prinsessenjurk.

De extra toegift bij het kado was wel de Elsa vlecht (pruik van de action 😉 vastgelijmd en genaaid op een klem). Het meisje was reuzeblij, het grootste compliment was wel dat ze de jurk meteen aan wilde.. en hij pastte…… Een trotse tante van een prachtige Elsa!toegift: echt Elsa vlecht. Hoe ik hem maakte? Kijk op Fem-tastic.nl

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren