Zucht….. Een jasje. Dat wilde ik altijd zo graag eens maken.

Stap voor stap heb ik hier naar toe gewerkt. Een jongens/mannen blouse met kraag en staander. Knoopsgaten maken (tot in de perfectie oefenen, haha).

Zo leuk! En ja..

Daar is íe!

De foto’s zijn mede mogelijk gemaakt door dochterlief. Alleen kregen we het niet helemaal voor elkaar om met de nieuwe camera een LEUKE springfoto te maken. Haha!! Des te grappiger de sessie! 

De buiten stof is van een stof die al jááááren op de plank lag en ooit nog eens dienst gedaan heeft als gordijn. (Ooit in een ver verleden woonde ik Anti-Kraak. O.a. in een oude MBO-school. De aula was ook van mij, net als twee klaslokalen met schoolbord 😉 En voor het gevoel van privacy ‘s avonds had ik heeeeel veel stof nodig voor gordijnen voor de enorme raampartij. Hoe ik aan die stof kom is me een raadsel maar nu had ik in ieder geval iets om lekker te verknippen :)). Het heeft een soort glans en een stugheid. Ik weet niet van wat voor materiaal precies. Ik denk een mengsel van katoen met iets synthetisch.

De voering is een katoenen stof. Gekocht in een stoffenloods in België. Daar moet ik echt nog eens heen, denk ik nu!

Het leek me leuk dat je de mouwen om kon vouwen en dan de bloemetjes stof zag. Uiteraard was het, net als anders bij mij, erg puzzelen, het ging maar net uit de stof die ik had.

Het patroon komt uit een oud patronenboekje. Het is een beetje een oversized model. Dat leek me nu weer hip.

Ik moet zeggen.. ; erg leuk om te maken. Je moet wel enigzins ervaring hebben om het zo uit een Knip te kunnen maken maar ik vind dat dit vooral door de beschrijving komt. Als jij via Pinterest een tutorial opzoekt kun jij met behulp van de foto’s zo ook zo’n jasje maken!

Voor mij was het echt de uitdaging van het maken van een jasje uit zo’n ‘oud’ patronenboekje. En ja, het lukt nog steeds. En onthoud, alle mode komt terug! Handig, die oude boekjes! 🙂Naai-café Hellevoetsluis

Bewaren